Türkiye’de En Çok Kullanılan PVC Pencere Modelleri

Şayet sektörün içinde olan biri değilseniz muhtemelen PVC pencere modelleri de mi olur? diye sorabilirsiniz. Oysa PVC pencere ve kapı sistemlerinin onlarca modeli bulunmaktadır. Cam sayısına göre, açılış yönüne/yönlerine göre ve açılış biçimlerine göre çeşit çeşit PVC pencere modeli bulunur.

Bütün bu pencere modellerine başka sayfada değiniriz. Bu yazımızda Türkiye’de en çok tercih edilen PVC pencere çeşitlerini inceleyeceğiz. Ülkemizde en çok kullanılan PVC pencere çeşitleri nelerdir? Bunlara göz atacağız.

1. Tek Kanatlı, Tek Açılımlı PVC Pencereler: Tek kanatlı PVC pencere modelini bilmeyenimiz yoktur. Hepimizin evinde mutlaka tek kanatlı pencereler bulunur. İçe, dışa ve her iki yöne de açılabilen modelleri vardır. Tek kanatlı PVC pencereler, ülkemizde en yaygın kullanılan PVC pencere modelleri arasında açık ara birinci sırada yer almaktadır.

Tek Kanatlı, Tek Açılımlı PVC Pencereler

2. Çift Açılımlı Pencereler: Tek kanadı olup, çift açılımlı olan pencere modeline denir. Yandan ve üstten açılımlıdır. Üst açılımı havalandırma amaçlı kullanılır. Evin bütün odalarında kullanılabilir.

Çift Açılımlı Pencereler Nelerdir

3. Sürgülü Pencereler: Tekli ve İki kanatlı olan modelleri bulunur. İki kanatlı modelinde iki kanadı da her iki yöne açılır. Raylı sistem üzerinde kayan yapıya sahiptir. Genellikle dikey dikdörtgen şeklinde tasarlanan sürgülü pencereler, özellikle balkon ve teraslarda kullanılan PCV pencere modelidir.

Sürgülü Pencere Modelleri

4. Vasistas Pencereler: Türkiye’de hemen hemen her evin tuvalet ve banyosunda vasistas pencere modeli tercih edilir. Tek kanatlı ve tek açılımlıdır. Ortadan monte edileni olmakla beraber ülkemizde pek rağbet görmez. Genellikle yatay dikdörtgen şeklinde tasarlanır. Banyo ve tuvalet havalandırmalarında etkili vasistas pencereler, ülkemizde en çok kullanılan PVC pencere modelleri arasında yer alır.

Yorum bırakın